‘En God schiep de man’ – Jelle Van Riet (18/02/’16)

Jelle Van Riet, auteur van het boek ‘En God schiep de man’ is literair journaliste bij De Standaard en echtgenote van Helmut Lotti.

 

Wat heet een mooie man?
In haar boek ‘En God schiep de man’ gaat literair journaliste Jelle 
Van Riet vrijmoedig en doortastend op zoek naar de mooiste man ter wereld – hand op het hart, hart op de tong. Zij reisde van Parijs tot Miami om te praten met hogepriesters van de Religie van de Mannelijke Schoonheid. Onder hen de personal trainer van James Bond, de tatoeëerder van David Beckham, de lijfarts van Ronald Reagan, modeontwerper Dries Van Noten en topfotograaf Willy Vanderperre. Zij volgde ook heren die bewonderd worden om hun lijf of om hun kennis daarvan: Vincent Kompany, Jan Fabre, Wim Vandekeybus, Arie Boomsma, Midas Dekkers, Hollywood-regisseur Ben Younger en vele anderen.
Over die bijzondere, ook wel bloed, zweet en tranen kostende zoektocht valt heel wat te vertellen. Én te tonen: de foto’s in het boek zijn immers van de hand van de behoorlijk eigenzinnige fotografe Elisabeth Broekaert. Zij was een van de Stadsfotografen van Antwerpen en publiceerde eerder onder meer ‘Vlees is het mooiste’ met Bart Moeyaert. Jelle Van Riet is freelance journaliste, specialisatie literatuur en poëzie, en columniste. Zij werkt voor De Standaard en was ook jaren juryvoorzitter van de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs.
 
Locatie: CC De Steenoven , Kerkkouter 40, 9550 Herzele
Wanneer: donderdag 18 februari 2016 om 20u
Prijs: € 15 voor leden, € 20 voor niet-leden. Drankje en hapje inclusief
Inschrijven: voor 5 februari via markantkunstcultuur@hotmail.com.
Het aantal plaatsen is beperkt tot 100, aarzel dus niet en schrijf meteen in.
Betalen: na bevestiging van je inschrijving betaal je op regio-rekening BE42 7370 2594 8654 met vermelding van naam + afdeling + Jelle Van Riet. Vermeld duidelijk voor wie je betaalt als je voor meerdere personen tegelijk stort.