Vrouw = Man !?! (08/03/’17)

 Profielen awards

 

Leedse Vrouwen Awards 2017
Internationale Vrouwendag

 

Elke Sleurs, staatssecretaris van gelijke kansen komt op woensdag 8 maart naar GC De Volkskring en zal er de 1ste Leedse Vrouwen Awards uitreiken.

Samen met jouw hulp willen we de Leedse vrouwen in de bloemetjes zetten, in het bijzonder in deze vijf categorieën:

  • Creatieveling: actief in culturele en maatschappelijke instellingen of verenigingen, communicatie, reclame, pr en media, events en festivals, kunst en architectuur, theater, onderwijs, kookkunsten …
  • Knappe Kop: actief in wetenschap, gezondheidszorg, IT- of databeheer …
  • Krachtpatser: actief in sport, het leger …
  • Wereldverbeteraar: actief in goede doelen, vzw’s, verenigingen ontstaan n.a.v. actualiteit, vluchtelingencrisis, innovatiefondsen, non-profit, politiek, vrijwilligersnetwerken, ‘groene’ bedrijven …
  • Zakenwonder: actief in zakelijke dienstverlening (CEO’s, CFO’s, raad van bestuur), marketing, consultancy, financiële dienstverlening, landbouw of industrie …

Nominaties

Elke meerderjarige vrouw die in Lede gedomicilieerd is, werkt, vrijwilliger is of actief is in een vereniging kan genomineerd worden.
Elke man of vrouw kan iemand nomineren, met een maximum van 2 nominaties per categorie.
Anonieme nominaties worden niet aanvaard.

Stuur vóór 28 februari je nominatie naar vrouwendag@lede.be.
Vergeet niet jouw naam, de naam van de genomineerde, een korte motivatie en indien mogelijk contactgegevens van de genomineerde toe te voegen.

Programma

19.30 uur     Deuren open

20 uur          Lezing Gendergerelateerde stereotypen als uitdaging voor recht en samenleving door Liesbet Stevens, adjunct-directeur van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Ze doceert ook seksueel recht aan de KUL. Stereotiepe opvattingen over vrouwen, mannen en gender zijn nog schering en inslag in onze samenleving.
Ook de gerechtelijke wereld is daar niet immuun voor. Waaruit blijkt dat? Wat zijn de effecten daarvan? En hoe kan dat worden tegengegaan?

21 uur          Uitreiking awards door Elke Sleurs.

Aansluitend is er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Tickets

Tickets voor de lezing kosten 3 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden (van de deelnemende vrouwenverenigingen) en kan je ook bij ons aankopen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@bestpittiglede.be.
Deze activiteit komt ook in aanmerking voor mensen met een UiTPAS aan kansentarief.

De opbrengst wordt geschonken aan Welzijnsschakels Lede, waar vrouwen een extraatje verdienen.

Dit is een organisatie van het gemeentebestuur en de vrouwenverenigingen Best Pittig Lede, Femma Lede, KVLV Lede en Markant Lede.

 

Hier vind je de flyer voor deze awards.

 

Worden jij, je buurvrouw, je collega,… één van de genomineerden? 

Portrait of happy smiling woman with okay gesture on dark grey background